Welkom bij watTwest

 

watTwest staat voor 'Werken Aan de Toekomst van Tilburg West' en is actief in de wijken Wandelbos, de Reit en 't Zand. De wijkcoöp zorgt door en voor bewoners voor een betere leefbaarheid in de eigen buurt. Speerpunten hierbij zijn leren, werken en de wijk.

Ons kantoor


Ons team


Activiteitenagenda

Er zijn momenteel geen berichten.Nieuws

Beter3West Maakt Vliegende Start

Beter3West Maakt Vliegende Start

De klussendienst van watTwest heeft dit voorjaar een doorstart gemaakt in de vorm van Beter3West. We zijn met enkele vrijwilligers begonnen, maar inmiddels hebben we 20 enthousiaste klussers.

Op dinsdag, woensdag en donderdagochtend gaan zij aan de slag in de wijk, om klussen te doen bij mensen met een smalle portemonnee. Voor de klussen wordt een tegenprestatie gevraagd, die in overleg met de bewoner wordt vastgesteld.

Heeft u zelf een klus (en een smalle portemonnee), of kent u iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Neem dan contact op met Marlijn: 06 - 12 04 11 50.

Laatste buurTent Oude Stijl

Laatste buurTent Oude Stijl

Dinsdagavond 6 februari 2018 om 18.30 uur werd de buurTent opgezet in Tilburg centrum, op de hoek bij de ijssalon. In een nabij gelegen studentenhuis had een inbraak plaatsgevonden. De bewoonster hoorde dat tussen 2 februari 07.30 uur en 3 februari 12.45 uur er een raam stuk was gemaakt. Verschillende goederen zijn meegenomen. In die nacht van vrijdag op zaterdag heeft een man aan de deur geklopt bij een huisgenoot, waarbij hij aangaf dat een auto in de weg stond. De huisgenoot vertelde dat de auto niet van hem was, en ging weer naar bed.

Pamela schreef in de mail dat dit haar laatste actie was. Na vier jaren heeft Pamela een andere baan geaccepteerd buiten Tilburg. Het gehele team van de buurTent (aanwezig op deze gedenkwaardige avond) alsmede alle vrijwilligers van watTwest wensen Pamela veel plezier en succes in haar nieuwe baan. Door het wegvallen van Pamela zal de buurTent in de toekomst minder vaak en op een andere manier ingezet worden.

Digicafe Themamiddag Facebook

Digicafe Themamiddag Facebook

Woensdag 13 december om 13.30 uur vond opnieuw een themamiddag van het Digicafé plaats. Het thema was deze keer Facebook en privacy. De middag werd gepresenteerd door de heer F Claassens, vrijwilliger bij wijkcoöp watTwest.

Vooral bij senioren is Facebook populair. Via Facebook kunnen eenvoudig contacten gelegd worden, waarna informatie gedeeld kan worden over bijvoorbeeld vakantie en tripjes. Toch moet men voorzichtig zijn over wat men vermeldt op Facebook. Als je op Facebook zet dat je een ernstige ziekte hebt, ontvang je daarna allerlei informatie over die ziekte. Dat kan nuttig zijn. Maar ook zorgverzekeraars en banken kijken mee, waardoor je problemen kunt krijgen als je je zorgverzekering wil veranderen of een hypotheek wilt afsluiten. Houd er ook rekening mee dat inbrekers ook meekijken. Als je op vakantie of een dagje weg gaat, zet dit dan niet van tevoren op Facebook, maar meld het pas als je terug bent.

Facebook is voor particuliere gebruikers gratis. Maar om de kosten betaald te krijgen, betalen bedrijven wel voor Facebook. Zij krijgen allerlei informatie die door Facebook voor ze verzameld wordt uit de gegevens die particulieren erop zetten. Hierdoor ontvang je informatie die inhaakt op wat je op Facebook gezet hebt, waarbij natuurlijk reclame gemaakt wordt om de producten van die bedrijven te verkopen. Dus als je net een kleine gekregen hebt, kun je luierreclames verwachten. Ook je geloofsovertuiging en politieke kleur worden geregistreerd en gebruikt.

Ga daarom bewust om met Facebook en met wat je daarop deelt. Ga naar instellingen in Facebook en zet bijvoorbeeld camera en microfoon uit. Let ook op spam en vriendschapsbezoeken van onbekenden, negeer deze. Zorg er ook voor dat een familielid of vriend gemachtigd is om bij overlijden het account te beëindigen. Facebook heeft de mogelijkheid om foto’s of artikelen te verwijderen.

In het nieuwe jaar gaat het Digicafé enkele thema’s herhalen. Ook wordt gezocht naar nieuwe thema’s. Vanaf 10 januari kunnen bezoekers elke woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur terecht in de Kleizaal van wijkcentrum ’t Sant voor alle vragen over de smartphone, tablet of laptop.

Overig nieuws


Terug naar overzicht

09-11-2017

WatTwest Zwaait Twee Medewerkers Uit

Donderdagavond 9 november kwam het team van watTwest inclusief aanhang bij elkaar bij Peerke Donders. Hier werd, onder het genot van een lopend buffet, afscheid genomen van twee medewerkers van het eerste uur die beiden, om verschillende redenen, vertrokken bij watTwest.

Bestuursvoorzitter Annette Alberts sprak hen toe. Beiden zijn langer bij watTwest betrokken dat het huidige bestuur van de wijkcoöp. Zij gaf aan dat Carla en René in die lange tijd bij watTwest, zowel onder de vlag van stichting Werkpunt Tilburg als bij de huidige wijkcoöp, roerige tijden hebben meegemaakt. Het onverwachte overlijden van een vrijwilliger van de klussendienst afgelopen zomer was daarin een recent dieptepunt. Een hoogtepunt is dat de buurTent, reeds actief bij de stichting, deze maand november vijf jaar bestaat: volgens het archief werd de eerste buurTent op 20 november 2012 opgezet.

Carla de Laat begon als vrijwilliger bij watTwest, maar kreeg na anderhalf jaar een baan aangeboden als floormanager. Nadat bleek dat de stichting financieel niet meer levensvatbaar was heeft zij tot het eind meegeholpen de zaak netjes af te sluiten. Toen dit gebeurd was, wilde het bestuur van de wijkcoöp graag gebruik blijven maken van haar kennis en expertise, en bood haar daarom een, zij het kleinere, aanstelling bij de wijkcoöp aan. Nu ze op haar kleindochter gaat passen heeft ze haar baan opgezegd, maar blijft ze het dankbare bestuur ondersteunen bij de bestuursvergaderingen.

Tevens werd afscheid genomen van René Dupont. Hij begon als vrijwilliger bij de klussendienst, ook onder de vlag van de stichting. Later kreeg René een betaalde functie bij de buurTent. Bij de overdracht van de buurTent van de stichting naar de wijkcoöp ging René natuurlijk mee. De klussendienst is René altijd blijven doen, en in het laatste jaar werd dit voor watTwest steeds belangrijker. René heeft een andere baan gevonden en heeft daarom ontslag genomen bij watTwest.

Als dank voor de bewezen diensten ontvingen Carla en René een bos bloemen van penningmeester Wim Adriaansen.

 20171109 foto.jpg


Terug naar overzicht